Cryotherapie

Cryotherapie bij goedaardige huidoneffenheden

Ontsierende plekjes op je huid, dit zie je vaker naarmate je ouder wordt. Het zijn goedaardige huidoneffenheden die in het gezicht, hals en over het gehele lichaam kunnen voorkomen zowel bij mannen als bij vrouwen en zich kunnen uiten in vorm van: Ouderdomswratjes (verruca seborroica) of ouderdomsvlekjes, steelwratjes (fibromen), Pigmentvlekken (hyperpigmentatie of melasma).

Fibromen komen vaak voor in de hals, onder de oksel en borsten en ontstaan door schuren van bv kleding of sierraden of door verandering in je hormoonspiegel. Ouderdomswratten en-of vlekken zie je over het gehele lichaam en in het gezicht en kan ook een uiting zijn van overmatige UV straling.

Wat kan je verwachten van een cryobehandeling

Met de Cryopen kunnen we deze goedaardige huidoneffenheden tot op de millimeter nauwkeurig behandelen, dit gebeurt met stikstof (cryotherapie). We bevriezen de plekjes, waardoor alleen het aangedane weefsel afsterft en gezonde huid intact blijft. Dit is een pijnloze behandeling met een korte herstelperiode. Na behandeling met de cryopen, verkleuren de plekjes na 2 tot 5 dagen rood tot donkerrood, kan de huid iets opzwellen en ontstaat er een korstje.

De herstelperiode is ongeveer 2 weken, hierna kan er indien nodig een 2e behandeling worden ingepland. De huid die behandeld is kan na het herstel wat lichter van kleur zijn dan de huid eromheen, dit is nieuwe huid en trekt vanzelf weer bij. Verzorg de plekjes tijdens het herstel met goede crèmes i.c.m. een spf 30 crème voor bescherming van de nieuwe huid.

Voorafgaand aan de behandeling doen wij een korte intake beoordelen wij wat we kunnen behandelen en geven we advies voor de nabehandeling.