Voedingssupplementen / gezondheid

Waarom extra aanvulling van binnenuit belangrijk is

Inmiddels is wel gebleken dat alleen op de buitenkant van de huid werken niet altijd voldoende is om een probleem te verhelpen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om naast onze huidverbeteringsproducten, gezonde, pure suppletie van binnenuit aan ons assortiment toe te voegen. Zoals omega 3 visolie en viscollageen. Met het oog op, een gezond lichaam, een gezondere huid.

Relatie omega 3 met huidverbetering

Bij BeautySalon Esther zien we veel huidproblemen, maar gelukkig ook veel huidverbetering.

Een gezonde omega 6-3 balans is het begin van die verbetering. Vergelijk de huid met een huis.

Bij de bouw van een huis is het belangrijk eerst een goede fundering te leggen. Om de huid te verbeteren is dat net zo. De fundering is: balans in de vetten. Vaak zien we dat mensen kostbare voedingssupplementen nemen. Wanneer de balans niet goed is, is de celwand verhard en kan deze vitamines of mineralen nauwelijks opnemen. We plassen we die kostbare aanvullingen zo weer uit. Een goede balans zorgt voor een soepele celwand en adequate opname van bouwstoffen. Begin dus bij de fundering en bouw daarna verder aan een gezond lichaam en een gezonde, stralende huid.

Balans tussen omega 6 en 3 onmisbaar voor gezondheid en je huid

Veel mensen weten wel dat omega 3 belangrijk is voor de gezondheid en voor een mooie huid. Ook dat onze omega 3 olie daarbij kan helpen is vrij algemeen bekend. Wat niet iedereen weet is dat omega 3 alleen voordeel geeft als de balans met omega 6 goed is.

Pure arctic oil ( visolie) goed voor de huid

Omega 3 is onmisbaar voor een mooie, gezonde huid zonder huidproblemen. Omega 3 houdt de celwanden soepel, zacht en gehydrateerd. Ook voor de acne-huid kan omega 3 veel doen, maar wel op voorwaarde dat er een evenwicht is met omega 6, waarvan een te grote hoeveelheid juist ontstekingen in weefsels, huidproblemen en zelfs chronische ziektes kan veroorzaken.  Door meer omega 3 te nemen kan omega 6 geen ontstekingen meer veroorzaken. Daarom is visolie goed, er zit veel omega 3 in. Een ontstekingsgerelateerd huidprobleem zoals acne of rosacea zal zichtbaar verbeteren, maar ook een droge huid zal minder droog worden.

Balans tussen omega 6 en 3

De meest ideale verhouding is 1:1. In de praktijk is het vaak wel 30:1. Bij vrijwel niemand is de verhouding goed. Dat hoeft niet bij iedereen te resulteren in gezondheids- of huidproblemen, maar een slechte balans is wel altijd een zwakke schakel. Ons advies aan alle mensen is: breng deze vetzuren in balans.

Verhoging omega 3

Het kan lastig zijn om omega 6 te verlagen, het helpt wel om omega3 te verhogen.

Een paar tips:

- Eet regelmatig (2 x per week)wild gevangen vette vis, bijvoorbeeld makreel, zalm, tonijn, haring, zwaardvis of sardines.

- Eet vlees van dieren die grasgevoerd zijn. Bijvoorbeeld geen maiskip, in mais zit veel omega 6.

- Eet regelmatig walnoten.

Test hoeveelheid omega 3

Of u genoeg binnenkrijgt, is thuis heel lastig vast te stellen. Bij BeautySalon Esther voeren we een test uit die dat precies kan bepalen. Door een druppeltje bloed te onderzoeken kunnen we aflezen wat de verhouding omega 6-3  is. Ook meten we de hoeveelheid goede vetten in de celwanden. Hoe meer vet, hoe soepeler de celwand. De test wordt in een Noors laboratorium verwerkt. Op grond van de resultaten geven we iedereen individueel een advies. Per persoon stellen we dus vast hoeveel omega 3 er nodig is. Vaak is het niet haalbaar om de juiste hoeveelheid omega 3 alleen uit voeding te halen. Dan kunt u aanvullen met supplementen, exact wat nodig is. Onze omega 3-olie is van 100% verse, traceerbare en duurzaam gevangen wilde vis en bevat organische, koudgeperste olijfolie + vitamine D. Voor vegetariërs en veganisten is er olie van 100% verse, duurzaam verwerkte algen. Na vier maanden testen we opnieuw. Alle rode bloedcellen zijn dan vernieuwd en is de verbeterde situatie goed meetbaar.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over onze werkwijze en wat wij voor u kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op. Wij werken ook samen met een orthomoleculair therapeute die bij meer diep gelegen problemen kan ondersteunen.